dinsdag 25 september 2018

Lieve allemaal,

Goed nieuws! Ruud gaat verhuizen. Hij gaat naar Aeneas, dat ligt naast het Amphia ziekenhuis waar hij nu verblijft. Hij gaat daar verder revalideren met fysiotherapie, ergotherapie en logopedie, maar ook en vooral cognitieve therapie. Wij denken dat Ruud het fijn gaat vinden daar en dat hij verder vooruit zal gaan.

Vorige week is Ruud bij de neuroloog geweest. Die was positief over het herstel van Ruud, mede omdat hij zijn linkerarm, linkerhand en linkerbeen kan bewegen. Ruud zelf beseft niet zo goed dat hij vooruitgaat. Dat is heel jammer en het gevolg van zijn hersenbeschadiging. We maken hem veel complimenten, zodat hij weet dat hij goed vooruit gaat.

Vorige week was er ook een gesprek met de afdelingsarts. Daaruit kwam naar voren dat Ruud niet voldoende eet en daardoor vaak te weinig energie heeft voor de therapie. Hij krijgt eiwitrijke bijvoeding om aan te sterken. Die "flesjes" vindt Ruud niet lekker, maar als hij ze niet neemt, moet de maagsonde teruggeplaatst worden en krijgt hij bijvoeding via de sonde. Dat vindt hij helemaal vreselijk, dus hij neemt dapper zijn "flesjes".

Ook heeft de afdelingsarts verteld dat er een plaats is voor Ruud bij Aeneas. In goed overleg hebben we besloten dat Ruud daar inderdaad naartoe gaat. Hij zal regelmatig (ik denk maandelijks) bekeken worden door een revalidatiearts van Revant (revalidatiecentrum). Als hij goed genoeg is mag hij naar Revant, maar dat is nu nog te hoog gegrepen.

Al met al positief nieuws. Ruud is zelf ook best goed momenteel. Zijn humor komt terug en hij redt zich al aardig.

Mochten jullie bij Ruud op bezoek willen, dan is vanaf donderdagmiddag zijn nieuwe adres:

Thebe / Aeneas, Afdeling 2
Zaart 35
4819 ED Breda
Telefoon: 076-5266600


Geen opmerkingen:

Een reactie posten