dinsdag 14 augustus 2018

Lieve allemaal,

Het gaat redelijk goed met Ruud. Zijn maagsonde is er eindelijk uit. Die irriteerde nogal en toen hij zaterdag een maagbloeding kreeg is er toch maar besloten de sonde te verwijderen. Dat betekent dat Ruud nu zelf eet en drinkt. Het eten moet nog steeds gemalen zijn en het drinken ietsje verdikt, maar al met al is het een vooruitgang. Ruud was zichtbaar opgelucht toen de sonde eruit was.

De fysiotherapie gaat al ietsje beter. Hij oefent met staan, wat natuurlijk nog niet lukt, maar toch…
Ruud wordt ook niet meer met de passieve lift uit bed getild, maar met een draaischijf uit bed gehaald. Ik heb het nog niet gezien, dus weet het fijne er niet van, maar het is een sta-oefening. Ook kan hij al langer in zijn stoel zitten. Het record is 2 uur, maar dan is hij ook wel heel erg moe.

Af en toe is Ruud verward. Hij vroeg vandaag: Waar ben ik eigenlijk…..?
En toen de verpleegkundige (die hij bijna dagelijks ziet) binnenkwam en zei: Ha Ruud, hoe gaat het? zei hij: Slecht, daarom lig ik hier al een tijdje. Dat klonk grappig, maar zo was het niet bedoeld.

Verder kijkt hij wakker uit zijn ogen en antwoordt hij goed op alle vragen. Hij vindt bezoek leuk, maar doet ook gerust zijn ogen dicht als je er bent.

Mocht er nieuws zijn, dan laat ik het weten.

Veel liefs,
Judit

link bezoekersagenda


Ook deze week geldt nog; max 2 bezoekers, maximaal 2 bezoekmomenten per dag. ( zie vorige post)
Terugkijkend is dit vorige week niet gelukt, vandaar werderom het vriendelijke verzoek, je bezoek van tevoren in de agenda te zetten.
Het programma van Ruud is zo dat hij ook wat rusttijd heeft voor het bezoekuur begint, dus ook graag aan de bezoektijden houden.

5 opmerkingen:

  1. Fijn om te lezen! Actievere transfer! Ik vind dat zijn linkerbeen ook steeds vlotter en beter beweegt. Henriƫtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Judit! Fijn dat de sonde gestopt is. En de draaischijf ook goed. Het zal vermoeiend blijven. Maar weer grote stap vooruit. Zeg maar dat wij Gazpacho meenemen van Spanje;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ai, een maagbloeding. Fijn dat de sonde eruit kon. Bedankt voor je update, Judit!
    Ricardo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk eindelijk de sonde er uit. Wat een verlossing zal dat zijn geweest. Dat geeft weer ruimte om nieuwe stappen te maken. Houd vol Ruud. ¡Tu puedes!
    Besos desde Francia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Ruud, ik zou je (eindelijk ! )graag as vrijdagnamiddag een bezoekje brengen. Past dit voor jou? Je mag me via messenger antwoorden. Ik heb helaas geen toegang tot de bezoekersagenda. Hopelijk tot vrijdag. Danielle

    BeantwoordenVerwijderen