dinsdag 31 juli 2018

Afgelopen zaterdag heeft Ruud genoten van een lekkere boterham met pindakaas, en een half bolletje met vlaamse paté, uiteraard met roomboter. Mooi met een mok koffie erbij (nog wel verdikt). Het eten ging zaterdag nog wel via de verpleging. Het zou fijn zijn als de sonde zo langzamerhand uit kan; de slijmvliezen in Ruud's neus zijn inmiddels geïrriteerd. Een nieuwe sonde inbrengen was erg vervelend.

Het recht op zitten in de stoel lukt steeds wat langer, wel heeft hij overal spierpijn. Na het zitten is Ruud wel moe, en dan gaat hij echt even slapen. De linker schouder blijft ook pijnlijk, de ene dag wat meer dan de andere.
Bezoek let op: niet aan de pijnlijke schouder trekken, en de sling moet om blijven, deze ondersteunt de schouder.

Het is fijn dat de hittegolf nu voorbij is, al blijft het nog erg warm op Ruud's kamer. De hitte putte hem ook uit, daardoor was er voor oefenen weinig energie over.

Vorige week is er door bezoek een prachtig gemaakte gitaarhals van ongeveer 10 cm afgegeven. Deze is bedoeld om mee te oefenen met de ergotherapie. Het is mooi om te zien dat de kleine beweging in zijn linkerhand die hij voor het eerst gaf drie dagen na de hersenbloeding, nu al individueel bewegende vingers zijn, sturing wordt duidelijk beter! En ook het bewegen van zijn linkerbeen, wat na de hersenbloeding begon met kleine bewegingen met zijn voet, gaat steeds beter!

Ruud tú puedes!

Nogmaals vriendelijk verzoek om de bezoekersagenda te blijven gebruiken.
Laatst was er weer dubbel bezoek, jammer voor iedereen, en met name voor Ruud, hij vindt de dagen al zo lang duren.

tip: installeer de agenda (google spread-sheet app) op je telefoon, dan heb je geen last van "ruzieënde accounts" link bezoekersagenda
Bezoektijden zijn in principe tussen 11:00 en 20:00* uur. Fysiotherapie is een half uurtje per dag*(meestal in de ochtend).  Ruud slaapt tussen de middag een paar uurtjes.


* edit; therapie-schema wisselt ws per week, wordt opgebouwd. Familie heeft ochtendbezoek "dichtgezet" voor maximale rust.
officiële bezoektijden zijn idd 10;30-12;00 15;30-17;00 en 18;30-21;00, maar aangezien Ruud alleen ligt, stoort het niemand als je net iets langer blijft. Er wordt wel gezamenlijk gegeten, Ruud schuift tegenwoordig ook aan voor warm gemalen eten( 17;00).

7 opmerkingen:

  1. ¡Ruud, tú puedes! Dank voor de mooie updates. Fijn dat Ruud nu weer ingedikte koffie en boterhammen krijgt.
    Ricardo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. he Richard, hoorde van Christel dat er zoveel enters inzaten, net geprobeerd ontwerp aan te passen...lukt niet..groet H"

      Verwijderen
  2. Wat fijn dit (deze?) blog! Een vraag: op de inschrijflijst staat middag en avond, en ik vind deze tijden 10.30 - 12.00 uur, 15.30 - 17.00 uur en 18.30 - 21.00 uur. Klopt dat? Sorry als het al ergens staat, heb enorm gezocht maar niet gevonden. Het ochtendbezoek kan niet begrijp ik hier uit.
    Dank alvast !
    Groeten van Marta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marta,
      Fijn als je langs kunt komen en super dat je de agenda wilt gebruiken. Het handigste is als je even een tijdstip er bij zet in de agenda. Dan kan het bezoek ook goed verspreid worden, zodat er niet te veel "lege" en "drukke" dagen zijn.
      Mvg C

      Verwijderen
    2. Klopt hoor Marta, het stond in een van de eerdere posts vanuit Breda.
      zie ook bijgewerkte post.
      Judit is weer terug van vakantie, en ik weer in Groningen, als de familie besluit dat ochtendbezoek ook wenselijk is zullen ze de agenda ongetwijfeld aanpassen.
      groet Henriëtte

      Verwijderen
  3. Fijn deze updates en ook (gelukkig) positieve berichten over Ruud! Van mij de hartelijke groeten aan Ruud en ik zal hem dit weekend ook persoonlijk wat schrijven. Hartelijke groet, Robbert

    BeantwoordenVerwijderen