woensdag 18 juli 2018

Lieve allemaal,

Elke dag gaat Ruud een heel klein beetje vooruit. Hij kan zich al beter redden dan de eerste dag in Breda. Drie keer per dag krijgt Ruud wat yoghurt of vla, en hij mag ook ingedikte koffie. Dat ingedikte moet, om te voorkomen dat hij zich verslikt. Het eten gaat al best goed.
Af en toe is er een kleine beweging te zien in zijn linkerbeen en linkerhand. We hopen dat dat een goed teken is.
Ruud leert bij logopedie zijn stem te gebruiken. Dat doet hij niet vanzelf, maar hij kan het wel. Mocht je hem niet verstaan als je op bezoek bent, kun je hem vragen zijn stem te gebruiken. Dan is hij goed verstaanbaar. De dingen die hij zegt zijn heel zinnig. Kort, maar krachtig.
Af en toe merk je dat Ruud het erg vervelend vindt dat hij zo weinig kan. Het liefst zou hij weer alles kunnen, maar hij klaagt niet.
Hij vindt het heerlijk als je op bezoek komt. Mocht je op bezoek gaan, wacht dan niet totdat hij iets zegt, maar praat gewoon over dingen die je meemaakt, dingen die hij weet, snapt of kent. Hij kan zelf geen gesprek voeren, maar luistert graag naar je en knikt of antwoordt wel.

Vanaf morgen ben ik op vakantie tot 6 augustus, dan meld ik me weer.

Alle goeds voor jullie, (zus) Judit

2 opmerkingen:

  1. Bezoekschema even aangevuld tot 26 augustus. Indien nodig. Warme groet uut Grun, Bram

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh,en mensen die nu lezen dat Ruud geen gesprek kan voeren, dat kan hij nog steeds prima hoor, er is zeker geen achteruitgang. Het lukt alleen niet op elk moment.
    En qua vooruitgang; hij lijkt de verhuizing ongeveer te boven,nu weer vooruit hopelijk.

    BeantwoordenVerwijderen